Hallássérült személyek igényeik szerinti segítése


Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete (HARKE)

Hallássérült személyek igényeik szerinti segítése


A HARKE célja:

A „Segíts másoknak, akkor más is segít rajtad”- jól ismert mondás jegyében az HARKE tagsága segítséget kíván nyújtani a hallássérült (siket és nagyothalló) sorstársaknak, hogy saját kezükbe vehessék sorsuknak irányítását.

A HARKE tagjai „élő például” szolgálnak, érzelmi támogatást nyújtanak a sorstársaknak a megváltoztathatatlan elfogadásában. Az önsegítő csoport kimozdítja az érintetteket elszigeteltségükből, megelőzve ezzel a depresszió kialakulását. Erkölcsi és pszichés támogatás nyújtása egymásnak. Segítség az elmagányosodás ellen, az elszigeteltségből való kimozdítás céljából összejövetelek szervezése.

Együttműködés szakemberekkel: audiológusokkal, orr-fül-gégész szakorvosokkal, hallókészülék forgalmazókkal, audioterapeutákkal, pszichológusokkal, gyógypedagógusokkal, logopédusokkal és jogászokkal; mindezt azért, hogy szakmai információkkal rendelkezhessen az HARKE, hogy a rászoruló tagjainak ellátásában közreműködjön. Megoldások keresése fiatal, jó ötletekkel rendelkező fejlesztő szakemberek segítésére, ennek érdekében kutatási célokra pályázati összegek megtalálása.

Együttműködés munkaügyi szakemberekkel a hallássérültek sajátosságaira figyelemfelkeltéssel, hallássérült állapotromlásból eredő személyiségproblémák, önbizalomhiány elvesztése – mindezekről a szakemberek értesítése, hogy a hallássérült állapot bekövetkeztekor az egyén ne maradhasson magára, akár munkanélküliként, akár a család , barátok által számkivetetten.



   


Elérhetőségek:
Cím:

VII. kerület (Erzsébetváros), Murányi u. 57.
térkép »

Telefonszám:

Weboldal(ak):

Telephelyek, üzletek:

1078 Budapest, Murányi u. 57. sarok



CéginfoBudapest  |  Telefon: 06-70-3832006  |  E-mail:  |  Impresszum