Professzionális villámvédelem


Papp István - villámvédelem

Professzionális villámvédelem


Tudta, hogy minden tízedik magyar háztartásban volt már villámkár?
Tudta, hogy egy villámcsapásban annyi energia van, amivel akár 115000 villanykörtét lehetne működtetni?
Tudta, hogy a villámcsapások által okozott károk jelentős mértékben csökkenthetők villámvédelemmel?

A nevem Papp István. 15 éve készítek a magyar és az Európai Unió szabványainak megfelelő villámvédelmet az ország egész területén. Megrendelőim között egyaránt vannak magánszemélyek, cégek, állami intézmények is.

Bár a villám energiája csak egy másodperc ezred vagy egymilliomod részéig tart, de ha a villám az Ön ingatlanának villámvédelem nélküli tetőszerkezetét találja el, az anyagától függően (tetőléc, zsindely, fazsindely, bitumenes stb.) lángra lobbanhat. Ha a villám az Ön ingatlanának kéménybe csap, az szétrobbanhat. Ha az Ön házába vezető villamos légvezetéket éri, kiéghetnek, szétolvadhatnak a kábelek, biztosítékok, tönkremehetnek a háztartási gépek, elektromos berendezések (számítógép, LCD TV, telefon, házimozi, hifi torony, stb.).

Az utóbbi években jelentős mértékben növekedett a villámok által az elektronikus berendezésekben okozott károk száma. Ennek oka, hogy egyre több elektronikus készüléket és rendszert használunk. Ráadásul ezek között egyre több a kis feszültségről működő áramkörök száma. Emiatt mind magánházakban, mind társasházakban, mind ipari létesítményekben jelentősen nőtt a villámvédelem jelentősége.

A megfelelő villámvédelem több fokozatból áll. Az elsődleges vagy külső villámvédelem az Ön épületének tetőszerkezetét védi egy a szabványoknak megfelelően elhelyezett villámhárítóval. Ez megkönnyíti a kisülés létrejöttét, saját magán keresztül levezeti a talajba a villám energiáját anélkül, hogy az Ön épületében mechanikai vagy tűzkár, esetleg robbanás keletkezne.

Bár a villámcsapás energiáját a villámhárító elvezeti a földbe, a levezetett áram egy része azonban behatolhat az Ön elektromos hálózatába, és az így keletkező túlfeszültség tönkreteheti az Ön érzékeny elektronikai eszközeit, rosszabb esetben elektromos zárlatot, vagy akár tüzet okozhat az Ön ingatlanában. A szabadon vezetett villanyvezeték, telefon- vagy tévékábeleken a villám áramának egy része szintén az Ön otthonának elektromos hálózatába juthat, és túlfeszültséget hozhat létre. Ezt szüntetjük meg a megfelelő belső villámvédelem, és a többlépcsős túlfeszültség védelem kiépítésével.



   


Elérhetőségek:
Cím:

XXI. kerület (Csepel),

Telefonszám:

06/20-984-6349

Weboldal(ak):



CéginfoBudapest  |  Telefon: 06-70-3832006  |  E-mail:  |  Impresszum