Dr. Szem Látás és Életmód Stúdió


Dr. Szem Egészségközpont

Dr. Szem Látás és Életmód Stúdió


Szemészeti centrumunkban kiemelt gyorsasággal és odafigyeléssel igyekszünk kideríteni az Ön panaszainak okát, amelyben a korrekt diagnosztika nagy segítségünkre van. Ez alól a gyermekek sem kivételek, az ő vizsgálatukat is elvégezzük 2 éves kortól.

Rendelkezünk a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel, ezért, amennyiben Önnek csak részvizsgálatra van szüksége(látótér, funduskamera,szemnyomás ellenőrzés, ultrahang),azt is igénybe veheti.

SZEMÉSZETI SZŰRŐVIZSGÁLAT
Leggyakrabban akkor fordulunk szemészhez, ha "nem látunk jól", vagyis szemünknek fénytörési hibája van. Az időskori szürke hályog szintén az egyik leggyakoribb szembetegség, mely gyakran a cukorbetegség szövődménye.
Gyakran keresik fel a szemorvost kötőhártya-gyulladással, melynek egyik
típusa a különféle pollen allergiák kísérője.
A szemészeti problémák időben való felfedezésével, kezelésével megelőzhető az esetleges későbbi szövődmények, a látásromlás kialakulása. A vizsgálatok többnyire fájdalommentesek, legfeljebb az egyes vizsgálatokhoz szükséges erős fény okozhat kellemetlenséget:
- Fénytörési hibák (rövidlátás, távollátás, astigmia)
- Alkalmazkodási zavarok (öregszeműség, alkalmazkodás bénulás)
- Szemhéj betegségek (gyulladások: árpa, jégárpa, szemhéjrendelleneségek)
- Kötőhártya gyulladások, érhártya gyulladásai, szaruhártya gyulladások
- Szemlencsebetegségek (szürkehályog, zöldhályog)
- Szemmozgászavarok (szemizom-bénulások, kancsalság)
- A könnyszervek betegségei (száraz szem)-
- Az ideghártya (retina) betegségei
- (időskori makuladegeneráció (sárgafolt elfajulás),
- ideghártya leválás (ablatio retinae))

SZEMÉSZETI AKUPUNKTÚRA
Rendelőnkben a szembetegségek kiegészítő kezeléseként alkalmazzuk a szemészeti akupunktúrát.Az akupunktúra hatása a kínai gyógymód szerint a Csi energiák áramlásának szabályozásával érhető el.
Sokat tudunk segíteni a betegek komfort érzetének javításában, a látáspanaszok enyhitésében,illetve abban is ,hogy megakadályozzuk a szembetegség rosszabb állapotba kerülését. Minden esetben az akupunktúrás kezelést egy szemorvosi vizsgálat előzi meg, ahol a szemorvos megállapítja, hogy alkalmas-e az illető beteg szeme az akupunktúrás kezelésre.amennyiben alkalmas , akkor elkezdjük a terápiás terv kidolgozását, és megbeszéljük a kezelések gyakoriságát.   


Elérhetőségek:
Cím:

XIII. kerület, Csanády u. 8.
térkép »

Telefonszám:

06-53-351073


CéginfoBudapest  |  Telefon: 06-70-3832006  |  E-mail:  |  Impresszum