Humán kutatás, fejlesztés


Városkutatás Kft.

Humán kutatás, fejlesztés


Az 1989-ben alapított, budapesti székhelyű Városkutatás Kft. (Metropolitan Research Insitute, MRI) egy nemzetközileg elismert független kutató, tervező és tanácsadó műhely. Tapasztalt szakemberekből (közgazdászokból, szociológusokból, tervezőkből) álló multidiszciplináris csapatunk a városfejlesztés különböző oldalaival foglalkozik.

Kutatási tevékenységünk homlokterében az európai városok fejlődése és teljesítménye áll. Hosszú ideig részt vettünk Budapest stratégiai tervezésében, a cég nevéhez fűződik többek között Budapest Városfejlesztési Koncepciója és a Podmaniczky Program. Az 1990-es évektől kezdve mind több nemzetközi projektben vettünk részt az ENSZ Habitat, az ENSZ EGB, az Európa Tanács, a Világbank és a USAID programjain keresztül, melyek a kelet-közép-európai országok városfejlesztésének a demokratikus, piaci alapú modellek felé való átmenetének nehézségeivel foglalkoztak. A 2000-es évek óta a Városkutatás Kft. intenzíven részt vesz uniós programokban (kutatási keretprogramok, URBACT, ESPON, INTERREG) és európai városszövetségek munkájában (EUROCITIES). Ezek a tevékenységek egész Európát lefedik, lehetőséget kínálva arra, hogy a kelet-közép-európai tudást és tapasztalatokat európai perspektívába helyezzük.

A Városkutatás Kft. különböző részlegei az európai városok fenntartható és befogadó fejlesztésének kulcskérdéseivel foglalkoznak, mint a belvárosok rehabilitációja, a lakótelepek problémái, a városszétterülés, a bérlakásrendszer nehézségei, az önkormányzati finanszírozás, a városi közlekedés, vagy az etnikai kisebbségek problémái. Ezen problémák elemzéséhez a közigazgatási- és intézményrendszerek felmérése, a különböző irányítási struktúrák teljesítményének értékelése is kapcsolódik.



   


Elérhetőségek:
Cím:

IX. kerület (Ferencváros), Lónyai u. 34.
térkép »

Telefonszám:

06/1/2159375

Fax szám:

06/1/2163001

E-mail cím:

mri[kukac]mri.hu

Weboldal(ak):



CéginfoBudapest  |  Telefon: 06-70-3832006  |  E-mail:  |  Impresszum